1100 kinderen doen mee aan voorrondes voor het Friese Kampioenschap Tikkertje

Sport Fryslân organiseert samen met 13 gemeenten het Fries Kampioenschap Tikkertje. Vanaf volgende week starten de voorrondes voor de startbewijzen voor de grote finale. Op woensdag 18 december 2019 vindt de finale van het Fries Kampioenschap Tikkertje plaats in Drachten.

Alle basisschoolleerlingen van deelnemende gemeenten in Friesland (groep 5 tot en met 8) mogen meedoen aan het evenement. Het FK Tikkertje vindt binnen plaats, in een grote sporthal met verschillende obstakels. Iedereen kan tegen elkaar uitkomen, één tegen één.

Er wordt gespeeld op tijd. Binnen 25 seconden moet je je tegenstander hebben getikt. In de hal staat een grote secondenteller: een schotklok die afloopt. Als iemand getikt wordt, is het resterend aantal seconden voor de tikker. De loper (de speler die ‘op de vlucht’ is) krijgt het andere deel van de 25 seconden op zijn of haar puntenlijst.

De beste tikker(s) uit de gemeente krijgen een ticket voor het Fries Kampioenschap Tikkertje. Dat wordt op woensdag 18 december georganiseerd in iSpace Sports de Waring in Drachten. Uit dertien Friese gemeenten strijden de winnaars daar om de titel ‘Fries Kampioen Tikkertje’.

Samenwerking
Het Fries Kampioenschap Tikkertje is een initiatief van Sport Fryslân en wordt gerealiseerd door  buurtsportcoaches werkzaam voor de volgende gemeenten: Fryske Marren, Opsterland, Smallingerland, Noardeast-Fryslân, Achtkarpelen, Tytsjerkstradiel, Ooststellingwerf, Ameland, Leeuwarden, Heerenveen, Waadhoeke, Harlingen en Sudwest Fryslân.

Dit bericht delen via Bericht delen via