22 sep | Webinar gezonde sportomgeving

MAAK UW SPORTOMGEVING GEZONDER!

Webinar | 22 september 2021 | 19.30 – 20.45 uur


Volleybal, voetbal, korfbal… Bitterbal?

Op woensdagavond 22 september 2021 (van 19.30 uur tot 20.45 uur) organiseren GGD Fryslân en Team:Fit vanuit de Leefstijlcoalitie van de Friese Preventieaanpak* een online en interactieve avond over de gezonde sportomgeving: ‘Maak uw sportomgeving gezonder!’.

Een standaardkeuze toch, die bitterballen en een potje bier na de wedstrijd of vindt u van niet? Heeft u wel eens bedacht dat daardoor mensen niet in de kantine blijven ‘hangen’ omdat zij liever een gezondere keuze maken? U wilt toch ook voor iederéén een gezellige vereniging? Een vereniging waar je samen kunt sporten én gezellig na kunt zitten onder het genot van een hapje en een drankje. Vanuit de Friese Preventieaanpak maken we samen met Team:Fit de sportaccommodaties in kleine stapjes gezonder. Benieuwd hoe? Doe mee met het Webinar!

*Deze Leefstijlcoalitie bestaat uit de programma’s Nuchter over Gewicht, Rookvrije Generatie en Nuchtere Fries.

Voor wie?

Wilt u voor uw sportclub ook stappen maken in een gezondere sportomgeving? Misschien wel als lid of bestuurder van een club of juist als buurtsportcoach of medewerker van een gemeente: u bent van harte uitgenodigd!

Waarover?

Tijdens het webinar, dat energiek geleid zal worden door Marijke Roskam, vertellen verschillende sprekers van onder andere Team:Fit en GGD Fryslân wat u op het gebied van roken, alcohol en gezond gewicht kunt doen voor een sportvereniging:

  • Hoe maakt u uw sportlocatie rookvrij?
  • Hoe zorgt u voor een gezonder aanbod in de kantine?
  • Hoe gaat u als vereniging om met leden en vrijwilligers die roken, drinken en snacken heel normaal vinden?

Twee sportverenigingen nemen u daarnaast mee in hoe zij een gezondere omgeving creëerden. En wees gerust: de bitterbal en het biertje kunnen ook blijven!

Globaal programma

19.30 – 20.45 uur

  • Welkom & introductie
  • Situatie nu: waar staan we in Fryslân als het gaat om gezondere sportomgevingen?
  • In gesprek met … : twee sportclubs vertellen over hun ervaring met gezondere kantines en een rookvrije terrein.
  • Ondersteuningsmogelijkheden: wat kunnen Team:Fit en GGD Fryslân betekenen voor uw sportvereniging?
  • Afsluiting

Aanmelden

Graag ontvangen we uw aanmelding vóór 15 september 2021. U ontvangt na aanmelding rond medio september een bevestiging met deelnamelink in uw mailbox.
Gratis aanmelden >

Vragen?
Heeft u alvast een vraag die u graag tijdens de online bijeenkomst beantwoord ziet? Dan kunt u deze alvast invullen in het aanmeldformulier. Of heeft u een andere vraag over het webinar? Neem dan contact op via secretariaatzuidoost@ggdfryslan.nl.

Graag tot ziens op 22 september 2021!


Dit webinar wordt georganiseerd door:

Tijdsstip:
19.30 - 20.45
Plaats:
Online
Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via