Met ruim 500 actieve leden staan er iedere week heel wat trainers op de baan bij atletiekvereniging Impala in Drachten. Van atletiek en triatlon tot fanatieke wandel- en loopgroepen; de Drachtster club kent een groot aantal disciplines. Sinds drie jaar besteedt Impala het werkgeverschap van twee trainers uit aan Sportwerkgever Fryslân.

"Het voordeel van het uitbesteden van het werkgeverschap is dat Sportwerkgever Fryslân ook de verzekeringen en juridische zaken regelt. Daarmee loop je als club geen grote risico's meer. Dat was voor ons doorslaggevend."

Joost ter Doest

bestuurslid atletiekvereniging Impala

Naast trouwe leden kent de Drachtster atletiekvereniging ook een groot aantal trouwe trainers. Maar juist dat voordeel brengt tegelijkertijd een nadeel met zich mee, weet Joost. “Na drie tijdelijke contracten moet je een werknemer volgens de wet een vast contract aanbieden. Gelukkig heeft Sportwerkgever Fryslân ervoor gezorgd dat je zes tijdelijke contracten kan aanbieden. Dit past beter bij een sportvereniging, dus daar zijn wij erg blij mee. Zo blijf je als club flexibel.”