Basisschool uit Arum doet mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden'

Basisschool uit Arum doet mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden

Groep 7 en 8 van Ontmoetingsschool de Oanrin doen mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Paralympisch rolstoelbasketballer Jelmer van Brunschot vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben de afgelopen twee jaar hun verhaal al op vele basisscholen in Friesland verteld. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Jelmer vertelt maandag 1 april zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud. Meer weten over het project? Klik hier.