Basisscholen doen mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden'

Aankomende weken ontmoeten basisscholen in Wolvega en Parrega de Fryske parasporthelden! Basisscholen CBS De Wegwijzer en OBS Zuid uit Wolvega doen op dinsdag 10 april mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Basisschoolleerlingen van SBO de Tirade uit Wolvega ontmoeten op 16 april paralympisch CP-voetballer Stefan Boersma. Leerlingen van basisschool De Paadwizer uit Parrega ontmoeten paralympisch zwemkampioene Liesette Bruinsma.

De Frysle Parasporthelden vertellen in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is. Lees hier een voorbeeld van hoe bijzonder de Meet & Greets zijn.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Gerrit vertelt donderdag zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door NSGK en FB Oranjewoud.

Ook meedoen met jouw school? Dat kan!
Om te laten zien dat een handicap geen hindernis hoeft te zijn om te sporten, heeft Sport Fryslân 15 Fryske Parasporthelden. Topsporters die iedere dag het beste uit zichzelf halen met hun sport. Die hun grenzen verleggen en zich door niets of niemand laten tegenhouden. Rolmodellen voor jouw leerlingen. Vandaar dat ze graag langskomen bij jou in de klas!

Doel van de Meet & Greets is een positieve beeldvorming te creëren van mensen met een handicap. Jouw leerlingen ontdekken dat mensen met een handicap veel meer kunnen dan ze vaak denken. En uiteraard staat samen sportplezier ervaren voorop.

Klik hier voor alle informatie.