Basisscholen doen mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden'

Basisschool ABBS de Skulpe uit Hindeloopen doet woensdag 17 oktober mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Nederlands Paralympisch CP-voetballer (doelman) Stefan Boersma vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Stefan vertelt woensdag zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Stefan Boersma
Stefan is een Nederlands Paralympisch CP-voetballer (doelman). Na zijn geboorte heeft hij een hersenbeschadiging opgelopen door een epileptische aanval. Hierdoor heeft hij een lichte motorische beperking en lichte coördinatieproblemen.

Ook meedoen met jouw school? Dat kan!

Om te laten zien dat een handicap geen hindernis hoeft te zijn om te sporten, heeft Sport Fryslân 15 Fryske Parasporthelden. Topsporters die iedere dag het beste uit zichzelf halen met hun sport. Die hun grenzen verleggen en zich door niets of niemand laten tegenhouden. Rolmodellen voor jouw leerlingen. Vandaar dat ze graag langskomen bij jou in de klas!

Doel van de Meet & Greets is een positieve beeldvorming te creëren van mensen met een handicap. Jouw leerlingen ontdekken dat mensen met een handicap veel meer kunnen dan ze vaak denken. En uiteraard staat samen sportplezier ervaren voorop.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door NSGK en FB Oranjewoud.

Klik hier voor alle informatie.