Basisscholen doen mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden'

Paralympisch zitvolleybalster Hong Zhao bezocht afgelopen week drie basisscholen in Friesland. Basisschool CBS Op’e Hichte uit Scharnegoutum, CBS De Regenboog uit Dokkum en de Simon Havingaschool uit Sneek hebben meegedaan aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân.  Paralympisch zitvolleybalster Hong Zhao vertelde in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaarden de leerlingen zelf hoe dit is. Lees het verslag uit Dokkum hier.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen.

Ook meedoen met jouw school? Dat kan!
Om te laten zien dat een handicap geen hindernis hoeft te zijn om te sporten, heeft Sport Fryslân 15 Fryske Parasporthelden. Topsporters die iedere dag het beste uit zichzelf halen met hun sport. Die hun grenzen verleggen en zich door niets of niemand laten tegenhouden. Rolmodellen voor jouw leerlingen. Vandaar dat ze graag langskomen bij jou in de klas!

Doel van de Meet & Greets is een positieve beeldvorming te creëren van mensen met een handicap. Jouw leerlingen ontdekken dat mensen met een handicap veel meer kunnen dan ze vaak denken. En uiteraard staat samen sportplezier ervaren voorop.

Klik hier voor alle informatie.