Beweegteams zorgen voor zomer bomvol sport en spel

2 augustus 2022

Stilzitten zit er voor velen niet in deze zomer. Door heel Fryslân is er van alles te beleven op actief gebied. Zo zijn er natuurlijk de grote events, zoals de PC in Franeker afgelopen woensdag en het Skûtsjesilen op de Fryske wateren dat nog volop aan de gang is. Maar ook lokaal wordt er van alles georganiseerd. Denk aan Simmer yn Súdwest, Simmerjump in Opsterland en Zomer aan Zee in Harlingen; stuk voor stuk actieve events waar mensen van jong tot oud lekker in beweging zijn. En daar zijn de Beweegteams van Sport Fryslân uiteraard van de partij.

Jorine van Dijk is buurtsportcoach bij Beweegteam Harlingen. Samen met haar team organiseert zij activiteiten voor Zomer aan Zee, dat dit jaar voor de tweede keer in Harlingen plaatsvindt. Jorine weet hoe belangrijk dit is: “Met Zomer aan Zee promoten we het buiten sporten en bewegen. Kinderen, jongeren en volwassenen maken kennis met sporten op het strand van Harlingen. Dat heeft een mooi effect! Zo begon een jongeman na een lesje powerkiten met kitesurfen en leerde een meisje een salto achterover tijdens de freerunles. We zijn heel blij dat we op deze manier mensen de kans geven om lekker in beweging te zijn. Daar doen we het voor!”.

Ook in andere gemeenten zorgen Beweegteams ervoor dat inwoners lekker kunnen sporten en spelen. Zo laat Beweegteam Opsterland kinderen zich helemaal uitleven op grote springkussens tijdens SimmerJump. En helpt Beweegteam Súdwest-Fryslân na het daverende succes van vorig jaar ook dit jaar weer mee bij Simmer Yn Súdwest. Prachtige initiatieven waardoor de zomer van 2022 er eentje is om volop in beweging te zijn. En niet te vergeten: om samen veel plezier te beleven.

 

Dit bericht delen via Bericht delen via