Buiten in beweging dankzij QR-codes en Gamification-tool

Verschillende beweegteams van Sport Fryslân zijn begonnen met nieuwe innovatieve projecten. Binnen de gemeenten komen kinderen in beweging dankzij QR-codes en een speciale gamification-tool. Zo kunnen ze op pad en meedoen aan online speurtochten. Door de speurtocht deels online te laten plaatsvinden wordt de doelgroep gestimuleerd om naar buiten te gaan, wat een gezonde dag vol beweging oplevert.

Samen in beweging
De speurtochten zijn erop gericht om kinderen samen met hun ouders, broer, zus, opa, oma of vrienden op pad te sturen. Doordat de routes zelfstandig en op eigen tijdstip gelopen worden, ontstaan er geen groeperingen. Hierdoor is het – ondanks de huidige coronamaatregelen – toch mogelijk om samen op een mooie dag in de buitenlucht te bewegen.

QR-codes en challenges
Meerdere beweegteams hebben in hun gemeente een speurtocht uitgezet. Deze speurtocht is te volgen via een QR-code die je digitaal scant met je mobiel. Zo heeft beweegteam Harlingen een speurtocht uitgezet naar de schat van Willem Bartenz. Stap voor stap brengen de QR-codes met verschillende kleuren kinderen dichterbij de schat. Bij iedere code kunnen kinderen een challenge uitvoeren en daarmee prijzen winnen.

Ook beweegteam Súdwest-Fryslân startte afgelopen maandag met een QR-code spel. Door de hele gemeente verstopte het team QR-codes waarmee kinderen een raadsel kunnen oplossen. Ook hierbij worden kinderen uitgedaagd om beweegopdrachten te doen.

Routes met de Seppo Gamification-tool
Andere beweegteams gebruiken geen QR-codes, maar een speciaal online platform om kinderen te stimuleren lekker naar buiten te gaan. De heuse Seppo Gamification-tool daagt de doelgroep uit om naar buiten te gaan en opdrachten uit te voeren. Waar bij beweegteam Weststellingwerf en beweegteam Opsterland de route is gebonden aan vaste locaties, is het spel bij beweegteam Waadhoeke overal te spelen. Een uitkomst in deze tijd, zo kunnen kinderen er lekker op uit in de buitenlucht.

Dit bericht delen via Bericht delen via