Ideeën en spelletjes met croquet. Doe je mee?

De lente komt er aan! Tijd om weer lekker buiten te spelen. Ga je mee? Wist je dat croquet (je spreek het uit als krò-kèt) in het jaar 1900 een Olympische sport was? Het is al een oud spelletje, maar het is een super leuk spel. Iedereen kan er aan meedoen: speel het spel met je opa, oma, vader, moeder of met je vriendjes/vriendinnetjes. Het spel is simpel: in zo weinig mogelijk slagen moet je de bal door alle poortjes krijgen. Doe je mee?

BALLEN-TIKKERTJE
Benodigdheden: 1 voetbal (die heb je eerder in je beweegpakket gekregen), 3 gekleurde, 4 croquetstokken.
Leeftijdscategorie: 8-14 jaar

Je kunt ballen-tikkertje met z’n vieren spelen. Eén speler krijgt de voetbal en de anderen
krijgen elk één gekleurde croquetbal. Iedereen krijgt een croquetstick om zijn bal mee vooruit te
slaan. Dus ook degene met de voetbal.

Je mag de bal niet met je handen aanraken. De spelers met de gekleurde croquetballen moeten met hun bal de voetbal proberen aan te tikken. Als dat gelukt is, krijgt een andere speler de voetbal.
TIP: Als het spel te moeilijk is of als het lang duurt voordat de voetbal afgetikt wordt, kun je de ruimte waarin jullie het spel spelen wat kleiner maken.

Tip: Je kunt met dit spel variëren door het ook eens te spelen met een andere bal: probeer het maar eens met de dartballen van het dartspel, het balletje van de scoops of misschien lukt het zelfs wel met een grote knikker. In het gras  willen deze ballen niet zo goed rollen. Je kunt het dan het beste spelen op  zand of op tegels, waarbij je de poortjes in de voegen van de tegels in de grond steekt.

Meer spelletjes met croquet spelen? Bekijk hier de leskaart.

Leskaart april