Doe je mee met de volgende leuke spellen? Pak je badmintonset (twee badmintonrackets, shuttles) en Kubb-blokken en doe mee met een estafette spel.

Hoe werkt het spel?
Maak in de tuin, op de stoep of op een grasveldje in de buurt een wedstrijdbaan met de Kubb-blokken. Als de blokken niet blijven staan, kun je ook de Kubb-stokken gebruiken, die je in de grond kunt steken. Spreek af waar jullie gaan beginnen, waar je precies langs moet lopen en waar het einde van jullie parcours is.
Ga met een vriendje of vriendinnetje bij het begin van de baan staan met elk een badmintonracket die je als een koekenpan vasthoudt, met daarop een shuttle. Jullie gaan nu zo snel mogelijk over jullie wedstrijdbaan lopen terwijl je shuttle niet van je racket af mag vallen. Wie gaat dat winnen?

Tip: als je met een grote groep vriendjes bent, kun je dit spel met twee teams tegen elkaar doen. Als de voorste van elk team klaar is, rent hij terug naar zijn team en geeft hij het racket door aan de volgende die gaat rennen. Het team dat het eerst iedereen over de wedstrijdbaan heeft laten rennen, is de winnaar.

Leskaart maart