Buurtsportcoach gezocht voor de gemeente Súdwest-Fryslân

Sport Fryslân zoekt per direct een Buurtsportcoach met lesgeefbevoegdheid in de gemeente Súdwest-Fryslân voor 24-32 uren per week (vervanging ziekte).

De gemeente Súdwest-Fryslân vindt sport en bewegen belangrijk. Sporten is leuk en draagt bij aan ontmoetingen tussen mensen, integratie, betrokkenheid, ontwikkeling van inwoners en gezond oud worden. De basis voor gezond oud worden ligt onder meer bij een sportieve opvoeding van de jeugd. Daarom werkt gemeente Súdwest-Fryslân samen met Sport Fryslân aan het stimuleren van sporten en bewegen.

Sport Fryslân heeft een team van veertien Buurtsportcoaches actief binnen Súdwest-Fryslân. Zij ondersteunen scholen bij het verbeteren en vergroten van sport en bewegen op en rondom school, ondersteunen sportverenigingen en initiëren sportstimuleringsprojecten. Door samen te werken met o.a. collega’s van sociale gebiedsteams, dorpen- en wijkencoördinatoren en de welzijnsorganisaties worden signalen in wijken en dorpen opgepakt. Sport en bewegen worden ingezet om problemen te verminderen, leefbaarheid te vergroten en gezondheid te bevorderen.

Functie-inhoud
Je bent een spin in het web en je hebt een verbindende rol tussen de verschillende samenwerkingspartners, hierboven benoemd. Je bent een goede teamspeler en samen met je collega’s Buurtsportcoaches zet je je in om alle inwoners van de gemeente te enthousiasmeren voor sporten en bewegen. Je ziet kansen en kunt “out of the box” denken. Je hebt vooral oog voor kinderen en mensen die het lastig vinden om aan te haken bij het bestaande aanbod.

Wat ga je doen als Buurtsportcoach?
• Je bent contactpersoon voor de basisscholen in je werkgebied en ondersteunt en adviseert
de scholen over bewegingsonderwijs.
• Je motiveert kinderen om hun talenten in te zetten en weet een sfeer te creëren waarin
kinderen zich veilig voelen.
• Je signaleert vragen en behoeften van inwoners en weet deze te vertalen naar activiteiten
die daarbij aansluiten.
• Je bent de spin in het web in je werkgebied tussen onderwijs en sportverenigingen en
stimuleert sport en bewegen op en rondom scholen en in de wijk.

Functie-eisen
We zoeken een Buurtsportcoach met een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid. Omdat je met kinderen en jongeren werkt is kennis en kunde op het gebied van pedagogische methodieken een vereiste.

Wat vragen we van jou?
• Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau, met lesgeefbevoegdheid (ALO) voor bewegingsonderwijs.
• Je bent plezierig in de omgang. Je communiceert graag en gemakkelijk met jongeren en volwassenen, maar schakelt evengoed met professionals en stakeholders.
• Je hecht waarde aan een gezonde leefstijl, hebt affiniteit met sport en bewegen en weet dat op een positieve manier uit te dragen.
• Je hebt bij voorkeur al (werk)ervaring opgedaan in het opbouwen en onderhouden van een netwerk.
• Je hebt capaciteiten om belangen, opinies en inbreng van diverse partijen samen te brengen.
• Het hebben van een Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht.

Wat kunnen we je bieden
Je krijgt een aanstelling bij Sport Fryslân voor de duur van de ziekte, in ieder geval tot en met 31 december 2019. Het aantal uur is minimaal 24 en maximaal 32 uur per week. De functie is conform cao sport ingedeeld in schaal 9.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd en zie je uitdaging in deze functie, dan nodigen we je uit om te solliciteren. Mail dan je sollicitatiebrief en cv onder vermelding van ‘Buurtsportcoach Súdwest-Fryslân’ uiterlijk zondag 25 augustus 2019 naar Sport Fryslân, ter attentie van Mäbel Kalksma, mabel@sportfryslan.nl.
De 1ste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op donderdag 5 september a.s.

Wil je meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie bel dan met Irene Bok, coördinator team Buurtsportcoaches Súdwest-Fryslân,
telefoonnummer 06 – 51 44 20 16 en voor de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Henk Woudstra, telefoon 06 – 53 17 08 56.