Buurtsportcoach Idzard Pruiksma wint Stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2017

Buurtsportcoach Idzard Pruiksma van de gemeente Súdwest-Fryslân en Sport Fryslân is de winnaar van de stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2017. Idzard is volgens de jury het voorbeeld van een proactieve, inspirerende Buurtsportcoach die niet afwacht, maar gewoon doet en hierin zeer succesvol is.

Verbinding met zorg en/of welzijn
De Stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2017 is bedoeld voor een buurtsportcoach die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s. Voor de Stimuleringsprijs 2017 is gekozen voor het thema: de verbinding met zorg en/of welzijn. Het gaat hierbij met nadruk om de rol die de buurtsportcoach speelt en de dingen die hij of zij doet om de verbinding met zorg of welzijn te maken of verbeteren.
Als buurtsportcoach in de aandachtwijken in Sneek, richt Idzard zich met name op kinderen en jongeren met een lage sociaal economische status. Hij heeft de nodige verbindingen gelegd met jongerenwerk, het gebiedsteam, politie, wijkverenigingen, scholen en natuurlijk de kinderen en (hang)jongeren zelf. Idzard weet als geen ander jongeren te bereiken, te betrekken bij activiteiten en ze zelfs te motiveren tot vrijwilligerswerk.

De strijd om de titel
Samen met 3 andere Buurtsportcoaches uit het land streed Idzard om de titel! Op 20 juni was de prijsuitreiking tijdens de landelijke Buurtsportcoach-dag in Almere.

Sport Fryslân is de werkgever van Idzard Pruiksma. Hij is buurtsportcoach in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Dit bericht delen via Bericht delen via