Fryske Parasportheld Olivier van der Voort geeft clinic op CBS De Boustien in de Westereen

Op vrijdag 2 juli bezocht Fryske Parasportheld Olivier van der Voort de leerlingen van groep 7/8 van CBS De Boustien in De Westereen. De school deed mee aan de Fryske Parasporthelden Challenge van Sport Fryslân en wonnen hiermee een clinic van Olivier.

De Fryske Parasporthelden hebben hun unieke verhaal tijdens de ‘Meet & Greets’ al op vele basisscholen in Friesland verteld. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? Door de corona maatregelen was het niet mogelijk om Meet & Greets met onze Fryske parasporters te organiseren op basisscholen. Daarom riepen de Fryske Parasporthelden Rixt, Hong, Tristan, Gerrit, Olivier, Joël, Jelmer, Alyda en Stefan basisscholen in Friesland op om mee te doen met de Fryske Parasporthelden Challenge!

Leerlingen van groep 7/8 van CBS De Boustien wonnen één van de drie clinics die scholen konden winnen door een zelfgemaakt parcours te maken en af te leggen. Een parcours waarbij de leerlingen zelf konden ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Op vrijdag 2 juli gaf Olivier een clinic met thema Paralympische spelen op CBS De Boustien. Een groot succes!