Clinics (S)Cool on wheels op scholen in Ysbrechtum, Leeuwarden en Dokkum

De leerlingen van de Epemaskoalle uit Ysbrechtum, de Willem Alexanderschool in Leeuwarden en De Burgerschool uit Dokkum  maken in de komende weken kennis met handicap en sport. Zij doen mee aan een clinic (S)Cool on Wheels. Eén van de docenten van Sport Fryslân vertelt in de klas hoe hij in een (sport)rolstoel terechtkwam en wat zijn ambities zijn. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten: zij leren omgaan met de rolstoel en gaan basketballen.

Wat is een handicap? Ben je anders met een handicap? Leef je een ander leven? Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de handicap en sport. Door de clinic krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap.

Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. De coördinatie is afgestemd door en deze clinic wordt gefinancierd Sport Fryslân.

Ook deelnemen met jouw school aan dit leerzame en inspirerende project? Bekijk alle info hier.

Dit bericht delen via Bericht delen via