HBO stageopdracht Communicatie

Ben je een beetje sportief? Waarschijnlijk niet, want veel jongeren van jouw leeftijd sporten/bewegen te weinig. Maar weet je dat het werken in de sportwereld juist heel dynamisch is? Wij helpen namelijk mensen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Wij vinden dat iedereen iedere dag met plezier moet kunnen sporten of bewegen. Of je nu gezond bent of juist door te sporten werkt aan je gezondheid. Van amateursporters tot gehandicapte sporters en van jong tot oud; Sport Fryslân brengt Fryslân in beweging! Dat kunnen we niet alleen. Daarom werkt Sport Fryslân actief samen met de provincie Fryslân, Friese gemeenten, clubs en verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen en vrijwilligers. Samenwerken aan een vitaal Fryslân. Ga jij daar een bijdrage aan leveren? Kom bij ons stage lopen!

Stagelopen bij Sport Fryslân
We zitten op een fantastische werklocatie in het hartje van Heerenveen, naast het Abe Lenstra stadion. De werkomstandigheden zijn optimaal met een stagiairekamer met een eigen werkplek, een kantine met tafeltennistafel, begeleiding door een van de medewerkers van Sport Fryslân, de aanwezigheid van collega stagiaires en je krijgt maandelijks een stagevergoeding voor een derde- of vierdejaars HBO student. En…in de juiste tijd van het jaar krijg je ook een kerstpakket en kun je deelnemen aan de jaarlijkse personeelsdag. Je hoort er ook als stagiair dus echt bij!!

Stage 2019/2020
Sport Fryslân is per augustus/september 2019 op zoek naar een zelfstandige en enthousiaste HBO stagiair Communicatie (leerjaar 3). Het gaat om een stage voor 4 of 5 dagen per week. De stagiair helpt proactief mee aan op de afdeling Communicatie.

Stageopdracht
Sport Fryslân is volop in ontwikkeling. Om de buurtsportcoaches volop te kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden, is jouw opdracht om hun behoefte aan communicatieondersteuning op te halen. Vervolgens vertaal jij deze behoefte naar een concreet advies voor de afdeling communicatie.
Naast de opdracht werk je mee aan de dagelijkse communicatiewerkzaamheden. Dit houdt in:
a. Online: berichten plaatsen op website (WordPress), Instagram, Facebook, Linkedin met deze huisstijl
b. Zelf content maken: foto’s en video: check hier filmpjes die we zelf maken. Je mag zelf dit ook gaan doen!
c. Maken van mailingen (Mailchimp)
d. Meewerken bij events en aan campagnes

Wat leer je bij ons
Je leert bij ons strategisch en creatief te denken, adviezen te formuleren en je ontwerpt online en offline content om Sport Fryslân op de kaart te zetten. Je werkt samen met andere communicatiebureaus.

Reageren en informatie
Heb jij zin in een leerzame, leuke en doelgerichte stage? Stuur dan je motivatie naar stefanie@sportfryslan.nl. Heb je nog vragen neem dan contact op met Stefanie Gelderblom, Communicatie Sport Fryslan via 06 82 51 51 54 of bezoek de website www.sportfryslan.nl.