Sport Fryslân

Nederland bij het EK Shuffleboard 2019

Nederland bij het EK Shuffleboard 2019

Het EK Shuffleboard van 2019 is georganiseerd door de Duitse Shuffleboard Bond en heeft plaatsgevonden van 8 tot 10 maart in Duitsland. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland meegedaan aan het EK. Ons land was vertegenwoordigd door vier leden van de Nederlandse Shuffleboard Vereniging.

Daarnaast waren Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Noorwegen en Polen van de partij. In totaal waren er ruim 40 deelnemers. Het EK 2019 is bij de heren gewonnen door Marius Runge (26) en bij de vrouwen door Fabienne Fluck (14!), beiden van team Duitsland.

European Sports for All Games
In de zomer van 2018 organiseerde Sport Fryslân de European Sports for All Games in het kader van LF2018. Eén van de sporten waar de Friezen mee kennis hebben gemaakt is shuffleboard. Deze sport, gedemonstreerd door een Duits team, is zo enthousiast ontvangen dat inmiddels de eerste Nederlandse Shuffleboard Vereniging is opgericht.

De Nederlandse Shuffleboard Vereniging is 20 december jl. opgericht door drie inwoners uit Echtenerbrug. Vanaf 8 januari 2019 traint de vereniging wekelijks in de plaatselijke sportzaal. De vereniging wil shuffleboard op de kaart zetten. Het is een laagdrempelige sport waar iedereen aan mee kan doen. Ook gaat de vereniging shuffleboardactiviteiten organiseren. Mensen die willen kennismaken met de sport kunnen een mail sturen naar shuffleboardnl@gmail.com.

Grietje Nauta, voorzitter van de vereniging: “In januari nodigen we inwoners uit de regio uit met ons mee te doen en zo kennis te maken met shuffleboard. Wij hebben gemerkt dat het een sport is die redelijk snel te leren is en mensen verbindt. Wij zijn niet alleen enthousiast maar zeker ook ambitieus. Zo doen in maart 2019 al vier leden van onze vereniging mee aan het Europees Kampioenschap!”

Shuffleboard is in veel landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS, een populaire sport en laat zich op onderdelen vergelijken met curling. Het is een sport waar iedereen van 6 tot 100 jaar aan mee kan doen en wordt individueel, één tegen één, gespeeld. Door de European Sports for All Games in 2018 deden ruim 1.000 mensen in Friesland mee aan clinics.

Contact

Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Henk Woudstra, senior adviseur P&O.