Creatieve projecten brengen kinderen in beweging

Vandaag is de aftrap van de QR-code challenge in gemeente Waadhoeke. Op de Toermalijn startte wethouder Caroline de Pee de challenge door de eerste QR-code te scannen. De challenge daagt alle basisschoolkinderen uit om in beweging te komen met als beloning een ticket voor een afsluitend sportfeest. Beweegteam Waadhoeke bedacht dit creatieve project om kinderen te stimuleren lekker actief bezig te zijn.

Bij Beweegteams van andere gemeenten zien we ook creatieve projecten die kinderen stimuleren om te bewegen. Een mooi voorbeeld is het project van Beweegteam Opsterland. Dit team organiseert binnenkort de tweede editie van de Coole Gymles. Kinderen doen dan spelonderdelen die ze normaal niet zomaar tijdens een gymles zouden doen. Het laat hen op een positieve en laagdrempelige manier meedoen aan een sportieve activiteit.

De huidige tijd vraagt veel van Beweegteams. Het is allemaal anders dan anders door de coronamaatregelen. Door dit soort creatieve projecten zorgen de teams ervoor dat kinderen in beweging blijven. Fantastisch!


Meer over de QR-code challenge

Door de hele gemeente Waadhoeke hangen honderden QR-codes in acht kleuren. Wanneer kinderen een QR-code scannen, zien ze een video met daarin een TikTok-dans. Ze verzamelen acht cijfers en kunnen deze insturen naar het Beweegteam. Zijn ze er snel bij? Dan maken ze kans op een Golden Ticket voor het Waadje Sportfest. Bovendien kunnen ze de TikTok-dansjes nadoen, filmen en insturen. Als hun klas de meeste video’s heeft ingestuurd, wint hun klas de klassenprijs. Meer weten over dit creatieve project? Neem dan contact op met Beweegteam Waadhoeke via beweegteamwaadhoeke@sportfryslan.nl.

Dit bericht delen via Bericht delen via