Cursus – Instructie Verantwoord Alcohol schenken (*gratis)

Barvrijwilligers zorgen ervoor dat bezoekers van de kantine of het dorpshuis gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten, maar dat brengt voor hen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zoals: Alcoholgebruik door jongeren onder de achttien jaar, alcoholmisbruik, rijden onder invloed. Dit willen we hoe dan ook voorkomen.

De IVA instructie is verplicht voor barvrijwilligers en verstrekt informatie over: de Drank- & Horecawet, alcohol en alcoholgebruik, verantwoord schenken en de Bob-campagne. Het volgen van deze training levert dan ook een landelijk erkend certificaat op.

*De instructie gratis te volgen als je je aanmeld via de Vrijwilligers academie.

Omschrijving: In deze training raak je bekend met wetgeving rondom alcoholverstrekking. Er wordt ook gekeken naar de dagelijkse gang van zaken en de beroepsdilemma’s die daarbij spelen, zoals indirect schenken. En er wordt ingegaan op het omgaan met lastige gasten.

Resultaat: Adequaat kunnen omgaan met probleemgedrag van gasten, kennis van gesprekstechniek ‘NEE verkopen’ en kennis van alcohol. Na afloop ontvang je een certificaat op naam, conform de richtlijnen Drank- & Horecawet.

Voor wie: Vrijwilligers en bestuurders van (sport)verenigingen die werkzaam zijn in kantines en dorpshuizen, horecamedewerkers

Trainer: Johan de Boer, Sociale Hygiëne Noord Nederland

 

Plaats:
Heerenveen, Sneek, Leeuwarden, Drachten

Kosten:
€20,- (met voucher gratis)

Cursusdata en locaties:
15 maart - Heerenveen / 19 maart - Sneek / 20 maart - Leeuwarden / 27 maart- Drachten

Beschikbaarheid:
15, 19, 20 en 27 Maart 2018 (diverse locaties)

Tijdsduur:
19:30 - 21:30 uur

Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via