Sportmomenten 2017

Elk jaar genieten we met z’n allen in Fryslân van de sportprestaties van onze sporthelden. We willen onze Fryske sporthelden in het zonnetje zetten, eer betonen aan hun topprestaties. Unieke sporters, stuk voor stuk; wy binne grutsk op harren! Dat doen we door het benoemen van bijzondere sportmomenten van het jaar. Voorheen deden we dat middels het Sportgala Fryslân.

 

Waarom?….we weten dat alle topsporters vroeger bij de sportvereniging in de buurt zijn begonnen. Daar hebben ze voor het eerst techniek, de spelregels geleerd. Deze Friese verenigingen, waar Friese kinderen sporten, zijn de verbindende factor voor de topsport. Daar begint het……dat willen we met deze sportmomenten van het jaar laten zien. De Fryske sporthelden die zijn het idool, de stimulans voor kinderen om te gaan sporten en dat hun hele leven te blijven doen.

 

Want…. sport is meer dan lichamelijke beweging. Sport leert mensen met elkaar omgaan, het bevordert de gezondheid en zorgt voor ontspanning. Sport en sportbeleving zijn belangrijke en waardevolle moeten onderdeel zijn onderdelen van het dagelijks bestaan van alle Friezen, van jong tot oud en voor mensen met of zonder handicap. Het gaat om wille, sûn en fit wêze.

 

De sportmomenten van 2017 zijn uitgekozen door een jury en georganiseerd door Sport Fryslân, Provinsje Fryslân, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. De oeuvreprijs wordt in 2018 uitgereikt. In de loop van het jaar wordt bekend gemaakt wie de winnaar is.