Doe mee aan leuke activiteiten!

Doe & Ontmoetdag in Stiens en Sneek

Doe & Ontmoetdag: senioren maken kennis met sport en cultuur!

Op zaterdag 28 september wordt in Sneek en Stiens een Doe & Ontmoet dag georganiseerd voor senioren. Senioren kunnen meedoen aan een uitgebreid aanbod van sportieve en culturele activiteiten. Deze activiteiten worden aangeboden door sport- en cultuuraanbieders uit de buurt of gemeente. De Doe & Ontmoet dag is de start van de beweegmaand in Stiens en de beweegweek in Sûdwest- Fryslân.

Voldoende bewegen en kunst- en cultuurdeelname zorgen ervoor dat senioren socialer en vitaler zijn. Een op de vijf inwoners van de gemeenten Sûdwest- Fryslân en Leeuwarden is ouder dan 65 jaar. Het doel van de Doe & Ontmoet dag is dan ook om senioren te verleiden tot structurele deelname aan sportieve en culturele activiteiten in de buurt.

Activiteiten Sneek
De Doe & Ontmoet dag in Sneek is speciaal voor 65-plussers en vindt op 28 september plaats in het Atrium (Oud Kerkhof 11). Van 13.00 uur tot 16.00 uur kunnen bezoekers luisteren, kijken of meedoen aan workshops van aanbieders op het gebied van ontspanning, sociaal contact, beweging en voeding. Met o.a. Tai Chi, volksdansen, Nordic Walking, Callanetics & Nan Taiji, Walking voetbal, Padel, Gezond en Fit ouder worden, Mindfulness en yin yoga.

Activiteiten Stiens – opening door burgemeester Sybrand Buma
De Doe & Ontmoet dag in Stiens vindt plaats op 28 september in It Gryn (Ieleane 1). Om 13.00 start het programma met koffie en thee. Burgemeester Sybrand Buma opent om 13.15 uur de start van de beweegmaand. Vervolgens is er een beweegactiviteit en kunnen bezoekers diverse stands en workshops bezoeken op het gebied van ontspanning, sociaal contact, beweging en voeding. De dag wordt vanaf 14.15 uur muzikaal omlijst door Hessel en Ineke. De afsluiting van de Doe & Ontmoet dag is om 15.45 uur.

Partners
De Doe & Ontmoet dag is een initiatief van Sport Fryslân en wordt georganiseerd door bv SPORT (Stiens) en in Sneek de gemeente Súdwest-Fryslân i.s.m. Akte2 en Cultuurkwartier Sneek. De Doe & Ontmoet dag wordt mogelijk gemaakt Stichting BLADT Charity, Fonds Sluyterman van Loo, gemeente Súdwest-Fryslân, Stichting Ritske Boelema Gasthuis, NUT Leeuwarden en Lions Sneek.

Meer informatie
Voor alle informatie over de Doe & Ontmoet dag in Sneek, klik hier.
Voor alle informatie over de Doe & Ontmoet dag in Stiens, klik hier.

Direct contact