Cursus – Eerste hulp bij Sportongevallen – 15 januari 2018

Eerste Hulp bij Sportongevallen (EHBSO) richt zich op het verlenen van hulp aan mensen die zich blesseren tijdens het sporten. Sportongevallen verschillen niet veel van andere ongevallen. De instelling van de sporter maakt echter het verschil. Deze is vaak eigenwijs en wil daardoor doorgaan met sporten. Ook al heeft hij een blessure opgelopen. Als trainer/begeleider heb je hierbij een belangrijke taak. Je moet de ernst van de situatie kunnen inschatten. En daarnaast weten hoe je een blessure juist behandelt.

Wil je weten wat je moet doen als er sportongeval plaatsvindt? En hoe je veelvoorkomende sportblessures herkent en op de juiste manier behandelt? Doe dan mee aan de EHBSO. Samen met een flinke dosis gezond verstand kom je als EHBSO’er een heel eind. Zo voorkom je schade aan iemands gezondheid!

Resultaat
Na afloop van de workshop:
– Heb je inzicht in de meest voorkomende sportblessures.
– Kun je op verantwoorde wijze besluiten nemen t.a.v. continuering sporten
– Weet je hoe je een eerste onderzoek uit moet voeren, veel voorkomende blessures kun behandelen en welke overdrachtsaspecten eventueel van belang zijn.

Informatie en aanmelden 
Kijk voor alle informatie op de website van Vrijwilligers Academie Fryslan.  De cursus vindt op 15 en 24 januari 2018 plaats. Tegen inwisseling van de voucher volgt u deze cursus gratis.

Plaats:
Deinum

Kosten:
€55,- (met voucher gratis)

Cursusdata en locaties:
15 januari 2018 - Sportcomplex Deinum (It Holt 15, 9033 WH)

Tijdsduur:
19:00 - 22:00 uur

Organisator:

Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via