“Er zijn meer mensen die wel iets willen doen dan je denkt”

Bijna iedere club heeft wel een vaste kern van vrijwilligers die altijd klaar staan. Mensen die veelal eerst gevraagd worden wanneer er helpende handen nodig zijn. Terwijl er veel meer mensen zijn, die best wel eens een steentje willen bijdragen, ontdekte VV Tijnje. Zij deden afgelopen jaar mee aan de cursus Meer Vrijwilligers in Korte Tijd. En met succes.

"We hebben door de cursus een grote groep nieuwe vrijwilligers gekregen, die af en toe bij willen springen. Voor structureel vrijwilligerswerk blijft het lastig om mensen te vinden. Maar er zijn meer mensen die wel iets willen doen dan je vooraf denkt."

Jelmer Bos

voorzitter VV Tijnje

Om haar enthousiaste vrijwilligers te behouden, zet VV Tijnje in iedere dorpskrant iemand binnen de club in het zonnetje. Ook organiseert de voetbalvereniging jaarlijks een vrijwilligersavond als dank voor alle hulp. “De cursus heeft ons praktische tips en slimme inzichten gegeven om actief met ons vrijwilligersbeleid aan de slag te gaan. Zonder vrijwilligers heeft een club geen toekomst. Zo simpel is het.”