Even voorstellen: nieuwe directeur Anne Jochum de Vries

Anne Jochum de Vries is vanaf 1 maart onze nieuwe directeur. “Sporten en bewegen stimuleren en mogelijk maken voor iedere Fries, in het bijzonder voor kinderen, daar wordt mijn hart warm van”. 

Anne Jochum, tot 1 maart strategisch adviseur bij ingenieursbureau Antea Group (voorheen Oranjewoud), heeft veel ervaring en binding met sport in Friesland. “Sport is altijd belangrijk geweest in mijn leven. De gezonde basis en het plezier dat het brengt, dat gun ik iedereen.”

Anne Jochum sport zelf ook en werd op een gegeven moment bestuurder bij zijn voetbalvereniging. Van de ene bestuursfunctie kwam de andere. Hij was wethouder in Boarnsterhim en is momenteel voorzitter van de Slachtemarathon (een vierjaarlijks evenement met 15.000 deelnemers) en de Fryske Olympiade. Onlangs was hij één van de voortrekkers van het Friese bid voor de eerste Tafisa European Sport for All Games. Deze breedtesportspelen, met 10.000 deelnemers uit heel Europa, worden in 2018 – gekoppeld aan Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 – in Friesland georganiseerd.

Sport Fryslân heeft een belangrijke taak en zit vol kennis, kunde en kwaliteit. “De organisatie staat stevig en mensen werken er met bezieling. Het is mijn uitdaging dit nog breder uit te dragen en nieuwe verbindingen te leggen, juist om er voor te zorgen dat meer mensen en organisaties in Friesland hiervan gaan profiteren”. Samenwerken, creatief en innovatief zijn, problemen áánpakken, daar sta ik voor.

Even kennismaken…

Heeft u vragen of wilt u een afspraak met Anne Jochum maken om kennis te maken? Neem dan contact op met Mäbel Kalksma via 0513 – 630 651. Graag tot ziens!

Dit bericht delen via Bericht delen via