Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lemmer Ahoy

mei 10 - mei 12

In 1982 vonden de eerste Lemmer Ahoy wedstrijden plaats. Het was destijds een initiatief van de toenmalige Lemster zakenclub, waarbij WSV de Zevenwolden de organisatie op zich nam. Het doel was een groots 3-daags zeilevenement voor skûtsjes en aken op touw te zetten, waarbij de akenvloot de oude Binnenhaven een historisch aanblik zou geven.
De wedstrijden verdeeld over 3 dagen blijken zich uitstekend te lenen voor een eerste test tussen bijna alle SKS en IFKS schepen, waarbij vriendschappelijk, maar fanatiek om de eerste plek wordt gestreden.
Er wordt door de skûtsjes zoveel mogelijk in de Lemster Baai gezeild, waardoor een deel van de wedstrijden goed voor het publiek te volgen is.
De verschillende rond- en platbodemklassen zijn ook ruim vertegenwoordigd. Waar er voorheen met name Lemster aken meededen, verschijnen er de laatste jaren ook steeds vaker andere rond- en platbodems aan de start. Om iedereen voldoende ruimte en voldoende diep water te geven, worden deze wedstrijden verderop het IJsselmeer gevaren.

Aan de wal is het minstens zo gezellig als tijdens de wedstrijden.

Gegevens

Begin:
mei 10
Einde:
mei 12
Website:
https://zevenwolden.nl/evenementen/lemmer-ahoy.html

Organisator

Watersportvereniging de Zevenwolden Lemmer

Locatie

lemmer