Voor kids van 0 tot 12 jaar

Leuke beweegprogramma's

Dagprogramma 15 april: lekker bezig met ballonnen!

Wil je dat je kinderen elke dag lekker in beweging zijn? En ben je op zoek naar leuke ideeën? Wij helpen je graag! Onze buurtsportcoaches verzamelen elke maandag, woensdag en vrijdag leuke ideeën zodat je als ouder en/ of kind lekker aan de slag kunt! We categoriseren de activiteiten in 3 leeftijden: van 0 tot 4 jaar, van 5 tot 8 jaar en van 9 tot 12 jaar. Deze week staat in het teken van “Feest!” Vandaag gaan we lekker aan de slag met ballonnen!

De spelletjes kun je alleen of samen met je broertjes/ zusjes of ouders doen. Veel plezier!

Activiteiten voor kinderen van 0 - 4 jaar

Activiteiten voor kinderen van 0 - 4 jaar

Hooghouden!
Blaas een ballon op en zorg ervoor dat je de ballon in de lucht houdt door er tikjes tegen aan te geven. Dit mag met je handen maar ook met je voeten, knieën, schouders, hoofd en zelf je billen! Zolang de ballon maar niet op de grond terecht komt! Is dit te makkelijk voor jou?

  • Blijf op je plek staan terwijl je de ballon in de lucht houdt.
  • Ga op de grond zitten terwijl je de ballon in de lucht houdt.

Zelfs voor de allerkleinsten zijn ballonnen leuk! Pas je wel op?

Activiteiten voor kinderen van 5 - 8 jaar

Activiteiten voor kinderen van 5 - 8 jaar

Propjesrace!

Pak allebei een andere kleur ballon. Maak de eettafel vrij van alle spullen die erop staan. Maak van een stukje papier een propje. Dit propje hoeft niet groot te zijn, zolang deze maar gelijk is aan die van je tegenstander. HET SPEL:

Stap 1. start tegelijk met het opblazen van je ballon.

Stap 2. wanneer jij denkt dat er voldoende lucht in je ballon zit, dan pak je het tuitje beet van de ballon en trek deze iets van elkaar af. Op deze manier komt er een piepend geluid uit je ballon maar dus ook lucht. Houdt de uitgaande lucht zo dicht mogelijk bij het propje papier zodat deze in beweging komt.

Stap 3: Het kan zijn dat je nog een paar keer blazen moet in je ballon voor je de overkant van de eettafel haalt.

Stap 4: Je wint als jou propje aan de andere kant van de tafel op de grond valt.

Veel plezier! En.. oren dicht!

Activiteiten voor kinderen van 9 - 12 jaar

Activiteiten voor kinderen van 9 - 12 jaar

Blaas allebei een ballon op. Zorg ervoor dat je aan het tuitje van de ballon een lintje vastknoopt. Dit lintje moet tevens groot genoeg zijn om langs je enkel te knopen. Wanneer de ballon bij alle spelers bevestigd zit aan je enkel, mag het spel starten! HET SPEL:

  1. Trap de ballonnen van je tegenstanders kapot.
  2. Zorg ervoor dat jou ballon niet kapot getrapt wordt!
  3. Wie als laatste overblijft heeft het spel gewonnen!

Leuke variatie! Start op een afgesproken plek en ren naar een afgesproken plek op maximaal 10 meter verderop. Ren met je ballon in je handen naar de afgesproken plek, plaats de ballon onder je billen en probeer de ballon kapot te drukken.

Wie als eerste de ballon kapot gedrukt heeft wint! Ook leuk in teams en voor kleinere kids.

Voor elk niveau plezier met een ballon! Ben jij de eindbaas?

Leuk! Zapp@home workout

Leuk! Zapp@home workout

Wil je even je handen vrij? Of lekker mee bewegen? Zet dan het tv programma Zappsport@home Workout op om 12.40 uur op NPO3! In nieuwe Zappsport-afleveringen van Zappsport@home Workout geven bekende sporters elke werkdag workouts aan de kinderen thuis. In 15 minuten laten onder anderen Nathan Rutjes (voetballer) met zijn zoontje Lavezzi Rutjes en Roy Meyer (Olympisch Judoka & personal trainer) de kinderen flink bewegen. De Zappsport@home Workout-afleveringen worden ook elke dag op YouTube geplaatst, zodat er thuis on demand gesport kan worden.

Meer inspiratie opdoen?