Fryske Parasportheld Jelmer van Brunschot geeft 'Meet & Greet' in Leeuwarden

Fryske Parasportheld Jelmer van Brunschot geeft 'Meet & Greet' in Leeuwarden

De leerlingen van groep 7 van IKC Prins Maurits in Leeuwarden doen woensdag 16 september mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Rolstoelbasketballer Jelmer van Brunschot vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben de afgelopen jaren al op vele basisscholen in Friesland gesproken. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters vertellen tijdens de Meet & Greet op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Op 16 september vertelt Jelmer zijn bijzondere verhaal en kunnen de leerlingen tijdens een potje rolstoelbasketbal ook zelf ervaren hoe het is om aangepast te sporten. Een ervaring waar kinderen vaak zeer van onder de indruk zijn.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud en Stichting Beatrixoord Noord-Nederland. Meer weten over het project? Klik hier.