G-Voetbaltoernooi groot succes!

Zaterdag 11 februari 2017 organiseerde Sport Fryslân voor de 23e keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen. Het was een spannende, sportieve en gezellige dag! De ruim 300 deelnemers, 300 toeschouwers en de ruim 100 vrijwilligers (scheidsrechters, spelbegeleiders, keepers, teambegeleiders en EHBO) hebben er een onvergetelijke dag van gemaakt.

Prijzen
De deelnemers streden om de prijzen in de poules 4 tegen 4 en 7 tegen 7. De eerste prijzen in de poules gingen naar:
Categorie Zeer Moeilijk Lerenden (ZML):  Sinne 3, Twalûk VSO 1, Twalûk VSO 2, Talryk 1, Talryk 5
Categorie Speciaal Basis Onderwijs (SBO):  
Súdwester Wolven, Bolder Boys.
Categorie Overigen: Talant Toppers, SO-Sneek, SC Bolsward, Blauw Wit ’34 JG1

Ook konden alle deelnemers meedoen aan het penalty schieten. Het team met het hoogste aantal raak geschoten penalty’s won een voetbal van SC Heerenveen. De prijzen gingen naar:
Categorie ZML: Piet Bakkerschool 4
Categorie SBO: Súdwester Buizerds
Categorie Overigen: Joure Specials 1

Bolder Girls en Piet Bakkerschool 2 ontvingen voor hun inzet een SC Heerenveen-shirt!

Fryske Parasporthelden
Tijdens het toernooi waren twee Fryske Parasporthelden aanwezig. Nederlands team CP-voetballer Kasper Stroes verzorgde de opening van het toernooi. Bij het penaltyschieten  werden de ballen tegengehouden door keeper van het Nederlands CP team Stefan Boersma en de SC Heerenveen dameskeepers Roxanne Barker en Laura de Bondt.

Foto’s en publicaties 
Bekijk de foto’s die tijdens het toernooi zijn gemaakt op de Facebookpagina van Sport Fryslân! Lees de publicatie van het LC.nl hier en van de Drachtster Courant hier .

Samenwerking
Het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 is mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, Foppe Fonds, Special Sporters Fonds, gemeente Heerenveen, gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Fryslân, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Talant, Stichting vrienden van Talant, Intersport de Leeuw Heerenveen-Sneek, Beijk catering en Sport Fryslân.

Dit bericht delen via Bericht delen via