G-zeilers klaar voor de Sneekweek!

G-zeilers klaar voor de Sneekweek - de foto's!

Op donderdag 27 juni zeilden de G-zeilers op het Sneekermeer een oefenwedstrijd. Fotograaf Tom Coehoorn maakte prachtige foto’s, bekijk ze  hier (© Thomasvaer Fotografie). De G-zeilers zijn klaar voor de Sneekweek! 

Mensen met een verstandelijke handicap konden de afgelopen maanden meedoen aan de cursus G-zeilen. De deelnemers leerden zeilen in vijf avonden onder leiding van vrijwilligers. De wedstrijd was een oefening voor de Sneekweek, waarin de G-zeilers voor het tweede jaar starten in de wedstrijdklasse van zaterdag 3 t/m maandag 5 augustus 2019. Dit jaar doen er maar liefst 16 boten mee! Buiten Friesland doen 4 boten uit Rotterdam mee en ook mogen we Belgische deelnemers verwelkomen met 2 boten.

De oefenwedstrijd wordt georganiseerd door KWS Sneek samen met de drie watersportclubs uit Heeg, Burgum en Grou waar 26 G-zeilers de zeilcursus hebben gevolgd. Met de ambassadeurs gehandicaptensport van gemeenten, het Foppefonds en de (vrijwilligers van de) watersportclubs kijken we uit naar een fantastische Sneekweek!


Over het Foppe Fonds
Uitgangspunt van het Foppe Fonds is dat het hebben van een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te sporten. Deze zeilers laten dat zien en zij zijn een voorbeeld voor alle kinderen en jongeren voor wie het op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend lijkt om te kunnen sporten. Beschermheer van het fonds Foppe de Haan is van mening dat door te sporten of te spelen kinderen energie en levenslust krijgen. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen!