De voorbereiding op de Sneekweek is begonnen!

G-zeilers brengen zeilkunsten tijdens oefenwedstrijd in praktijk

Op donderdag 27 juni zeilen de G-zeilers op het Sneekermeer een oefenwedstrijd. De G-zeilers hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan de cursus om de kneepjes van het wedstrijdzeilen onder de knie te krijgen. Wethouders en ambassadeurs gehandicaptensport uit diverse gemeenten en bestuursleden van het Foppefonds zeilen mee of zijn toeschouwer tijdens de oefenwedstrijd.

Mensen met een verstandelijke handicap konden de afgelopen maanden meedoen aan de cursus G-zeilen. De deelnemers leerden zeilen in vijf avonden onder leiding van vrijwilligers. Tijdens de oefenwedstrijd brengen de deelnemers hun zeilkunsten in de praktijk. De wedstrijd is een oefening voor de Sneekweek, waarin de G-zeilers voor het tweede jaar starten in de wedstrijdklasse van zaterdag 3 t/m maandag 5 augustus 2019.

De oefenwedstrijd wordt georganiseerd door KWS Sneek samen met de drie watersportclubs uit Heeg, Burgum en Grou waar 26 G-zeilers de zeilcursus hebben gevolgd. Met de ambassadeurs gehandicaptensport van gemeenten, het Foppefonds en de vrijwilligers van de watersportlclubs kijken we uit naar een mooie zeilwedstrijd.

Uitgangspunt van het Foppe Fonds is dat het hebben van een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te sporten. Deze zeilers laten dat zien en zij zijn een voorbeeld voor alle kinderen en jongeren voor wie het op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend lijkt om te kunnen sporten. Beschermheer van het fonds Foppe de Haan is van mening dat door te sporten of te spelen kinderen energie en levenslust krijgen. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen!