“Gastvrij en gezond gaan uitstekend samen”

Een grote banner midden in het clubhuis vertelt alle bezoekers dat voetbalvereniging L.v.v. Friesland een gezonde sportkantine heeft. Er staan manden met gratis fruit en grote kannen met fresh lemonade. Wie een blik werpt op de menukaart moet concluderen dat een gezonde sportkantine een zeer smakelijke keuze is.

"Als sportclub ben je gastheer voor al je bezoekers. Wij bieden iedereen gratis fruit aan. Alle pupillenteams krijgen een fruitbox met appels, sinaasappels of bananen. Ook de tegenstanders krijgen zo’n box. Gastvrij en gezond gaan uitstekend samen.”

Marcel Stuurhaan

bestuurslid facilitaire zaken LVV Friesland

In plaats van producten te schrappen, biedt L.v.v. Friesland haar bezoekers in iedere productgroep een extra, gezonde variant aan. Denk aan bruine broodjes met kaas, een tosti van speltbrood, popcorn in plaats van chips, Slimpie Ranja zonder toegevoegde suikers en gezonde wraps. Uit evaluaties onder de bezoekers komen vooral positieve geluiden. “Maar je moet niet te snel willen”, waarschuwt Marcel. “Het kost tijd voordat mensen een andere keuze maken. Ze moeten letterlijk de smaak te pakken krijgen.”