20 september – Bijeenkomst “Gedrag op de club”

Sport Fryslân en de KNVB organiseren gezamenlijk de bijeenkomst “Gedrag op de club”.

Met z’n allen werken aan een plezierig en veilig sportklimaat. Een belangrijke reden om deze bijeenkomst niet te missen.

Ook al staat het clubleven momenteel wegens het zomerreces op een laag pitje, over niet al te lange tijd bruist het weer op de sportvelden en in de -zalen. Wat fijn om alle leden en vrijwilligers dan weer te zien en te genieten van de sportactiviteiten.
Hoewel sport verbindt, vinden er de laatste tijd ook veel gedragingen en/of incidenten plaats die niet thuis horen in de sport. En dat is heel jammer, want een plezierig en veilig sportklimaat voor iedereen, daar gaat het ons allemaal om. Voor de sport in zijn algemeenheid, maar ook voor jou en jouw club.

Een goed moment om bij de aftrap van het seizoen het hierover met elkaar te hebben en na te denken over hoe we ervoor zorgen dat een wedstrijd voor iedereen (spelers, trainers, coaches, bestuurders, scheidsrechters, ouders/verzorgers en bezoekers) leuk is? Wat maakt een wedstrijd eigenlijk een leuke wedstrijd?  Hoe kunnen we gezamenlijk bijdragen aan positief gedrag op de club en welke factoren zijn daarop van invloed.
Welke rol kun je hierin zelf pakken? En wat kunnen TeamFRL, initiatief van Sport Fryslân, en de KNVB, die deze bijeenkomst sport breed, organiseren hierin betekenen.

Op 20 september gaan we, na de theatervoorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’, hierover graag met jou/jullie in gesprek zodat je met tools, ideeën, handvatten en inspiratie naar huis gaat, waarmee je kunt bijdragen aan:

  • het vergroten van het plezier van sporters en alle andere betrokkenen tijdens het sporten;
  • het stimuleren van de ontwikkeling van sporters;
  • het behoud van leden en vrijwilligers;
  • het verhogen van de instroom van leden en vrijwilligers en;
  • een plezierig en veilig sportklimaat.

Het programma ziet er, onder voorbehoud, zo uit:

19:00 – 19:30 Ontvangst
19:30 – 19:40 Welkomstwoord
19:40 – 20:20 Theatervoorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’
20:20 – 20:30 Pauze
20:30 – 22:00 Verschillende workshops
22:00 Afsluiting en mogelijkheid voor een drankje

Waar gaat de voorstelling over?

Kan binnen jouw club iedereen zichzelf zijn? Voelt iedereen zich welkom en onderdeel van de club? Levert iedereen een bijdrage door vrijwilligerswerk te doen en sluiten alle leden aan voor de 3e helft? Als club kan je enorme stappen maken als je er voor al je leden en alle doelgroepen bent. Naast dat het kan zorgen voor een prettige sfeer op de club, zorgt dit ook voor meer betrokken leden en vrijwilligers.
 
Om het gesprek over diversiteit, inclusiviteit, sociale uitsluiting en de pijn van kwetsende uitingen te openen bij clubs, hebben de KNVB en theatergezelschap Live Your Story een speciale theatervoorstelling ontwikkeld. Deze voorstelling laten we graag zien en is een belangrijk haakje voor het programma na de pauze. 

Tijdsstip:
19:00-22:00
Plaats:
Heerenveen
Locatie:
Abe Lenstrastadion
Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via