Geld struikelblok om te sporten? Campagne ‘Kies een club’ toont oplossing.

Het is september, dat betekent dat er weer een nieuw sport- en cultuurseizoen begint. Een heel mooi moment voor vele fanatieke kinderen en jongeren om weer lekker in beweging te komen. Helaas is dit in sommige gevallen niet mogelijk vanwege financiële drempels.

Op dit moment kunnen zo’n 2 à 3 kinderen per klas niet op voetbal, streetdance, judo of muziekles en de verwachting is dat dit aantal toeneemt. Door de aanhoudende inflatie en dalende koopkracht raken steeds meer gezinnen in financiële problemen en hebben moeite om de sport- of cultuurclub van hun kinderen te betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur lanceert daarom de campagne ‘Kies een club’.

De campagne Kies een club laat ouders weten dat het Jeugdfonds helpt door het lidmaatschap of de contributie van een club te betalen. Via kieseenclub.nl kunnen ouders hun gegevens invullen en checken of ze in aanmerking komen voor de vergoeding. Via jeugdfondssportencultuur.nl kan men meer lezen over het fonds en uiteraard staan we vanuit Sport Fryslân ook klaar voor mensen die meer willen weten over het Jeugdfonds. Zo streven we er samen naar dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren mee kunnen doen bij een club bij hen in de buurt.


Coördinator Jeugdfonds Sport & Cultuur

  • Rainer de Groot
  • rainer.friesland@jeugdfondssportencultuur.nl
  • 0513 – 630 666

 

Dit bericht delen via Bericht delen via