Para-atleet Gerrit Dijkstra geeft 'Meet & Greet' op CBS Alpha in Ryptsjerk

Para-atleet Gerrit Dijkstra geeft 'Meet & Greet' op CBS Alpha in Ryptsjerk

De leerlingen van groep 6/7/8 van CBS Alpha uit Ryptsjerk doen woensdag 5 februari mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Para-atleet Gerrit Dijkstra vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben de afgelopen jaren hun verhaal al op vele basisscholen in Friesland verteld. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Gerrit vertelt woensdag 5 februari zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud. Meer weten over het project? Klik hier.