Het nieuwe Beweegteam Harlingen bij Sport Fryslân

Sinds 1 januari 2021 is Beweegteam Harlingen actief in de gemeente Harlingen én onderdeel van Sport Fryslân. Het team bestaat uit de buurtsportcoaches Stijn Kooiman, Jorine van Dijk, Simon Hoekstra en Thewis Hobma.

Alle inwoners van Harlingen met plezier in beweging; dat is de missie van Beweegteam Harlingen! Beweegteam Harlingen ondersteunt sportverenigingen, het onderwijs, organiseert sport- en beweegactiviteiten en werkt samen met partners – provinciaal en in de gemeente – zodat sporten en bewegen voor iedereen in de gemeente mogelijk is.

Jorine van Dijk en Stijn Kooiman waren eerder werkzaam als jongerenwerker/buurtsportcoach in Harlingen. Simon Hoekstra en Thewis Hobma zijn actief als vakleerkracht in het onderwijs.

Volop in beweging

Beweegteam Harlingen is volop in beweging, ook in coronatijd. De buurtsportcoaches bieden online beweegactiviteiten aan, de video’s zijn onder andere te bekijken op hun Youtube-kanaal. Daarnaast gaan ze van start met sport- en beweegactiviteiten voor kinderen op de noodopvang op diverse basisscholen.

Winter Games

Eén van de activiteiten die op de planning staat is de Winter Games. Vanaf 23 januari start het beweegteam i.s.m. sportaanbieders uit Gemeente Harlingen met deze activiteit voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. De jongeren kunnen meedoen aan workshops voor o.a. bootcamp, freerunning, streetdance, pannatraining en hockey. Deze workshops gaan plaatsvinden op diverse openbare sportlocaties in Harlingen.

Bezoek Beweegteam Harlingen online!

De activiteiten van de buurtsportcoaches zijn te vinden op hun Youtube-kanaal, Facebook en Instagram @BeweegteamHarlingen. Binnenkort komt de website van Beweegteam Harlingen online.

Dit bericht delen via Bericht delen via