“Ik droom van Tokio 2020 - Jelmer van Brunschot”

Hij was nog maar drie jaar toen zijn rechteronderbeen werd geamputeerd. Het weerhield Jelmer van Brunschot er niet van om een topsportcarrière na te streven. En met succes; Jelmer maakt onderdeel uit van het Nederlandse rolstoelbasketbal-team. Alles wijkt voor zijn ultieme droom.

"Mijn droom is mee te doen aan de Paralympische Spelen in Tokio 2020. Maar ook wil ik me blijven ontwikkelen als belangrijke teamspeler in een grote internationale competitie."

Jelmer van Brunschot

rolstoelbasketballer

Met zijn eredivisie team uit Ermelo heeft Jelmer meegedaan met de Eurocup in Italië. Ze werden door hele sterke teams het veld afgeveegd, toch heeft Jelmer zichzelf kunnen laten zien. Dit bleek ook toen hij werd uitgeroepen tot 1 van de beste 5 spelers van het toernooi.

Een maand later kreeg Jelmer een bericht van de coach van een Spaans team waar ze op het toernooi tegen hadden gespeeld, hij bood hem een contract aan! Aankomend seizoen gaat Jelmer spelen bij de club Mideba Extremaduro uit Badajoz. ‘Ik heb er erg veel zin in en hoop vooral veel te leren van andere spelers, ik kan aankomend jaar aan mezelf werken en een tussenjaar nemen van school. Hiernaast ga ik ook een cursus Spaans volgen’.