“Ik leef en adem al mijn hele leven voetbal - Stefan Boersma”

In een stadion met meer dan 10.000 supporters stond Stefan Boersma als keeper van Oranje onder de lat. De Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 maakten grote indruk op hem. Een jongensdroom werd werkelijkheid voor de keeper uit Joure. Inmiddels heeft Stefan naast de olympische spelen ook op diverse WK’s en EK’s achter de rug als speler van Oranje.

" Voetbal is mijn alles, ik leef en adem al mijn hele leven lang voetbal. Toen in 2010 het CP voetbal op mijn pad kwam had ik gelijk één grote droom: ooit eens uitkomen in het A-team van het KNVB CP-Team."

Stefan Boersma

voetballer

Helaas heeft de KNVB de afgelopen jaren besloten het budget terug te schroeven en het geld anders te besteden. Dit heeft als gevolg gehad dat het nationale CP team een aantal jaren niet meer uit kon komen op mondiale toernooien. Toch is het team blijven door trainen en sinds afgelopen jaar heeft de KNVB besloten het team weer financieel te ondersteunen. Dit biedt Stefan samen met zijn teamgenoten de kans om zich weer te plaatsen voor de grote toernooien.