Inspiratiedag het jonge kind

Wil jij nóg meer weten over bewegen met kinderen? Leer en ervaar tijdens deze actieve inspiratiedag meer over bewegen met jonge kinderen. Je kunt tijdens de inspiratiedag de keuze maken uit drie workshops. Zie hieronder alle informatie. Kies drie workshops uit.  Wacht niet te lang en zorg ervoor dat jij jouw workshop naar keuze kan volgen. Vol is vol! Inschrijven kan t/m 16 juni dus wacht niet te lang! Alvast alle informatie over het programma en de workshops? Klik hier.

Workshops

Bijzondere bewegingspatronen bij het jonge kind
Docent: Anne Schoot, kinderfysiotherapeut

Hoe verloopt de ontwikkeling? Wat als de ontwikkeling anders loopt dan “normaal”? Hierbij kun je denken aan:
* Moeite met het aanleren van motorische vaardigheden (wat is daarvan de reden en wat is passend bij dit kind?)
* Hypermobiliteit, platvoeten, X en O benen, tenenlopen en veel vallen.
* Veel voorkomende problemen bij jonge kinderen, zoals: pijn aan de benen en mank lopen.

Thematisch gericht werken in de gymles
Docent: Gerdien Jansen, leerkracht, kinderyogadocent, workshopleider, kinderboekenschrijfster en inspirator om meer te spelen en te bewegen met het jonge kind

Door thematisch te werken speel je in op de belevingswereld van het jonge kind. De dierentuin, het bos, het strand, de kinderboerderij zijn thema’s die jonge kinderen aanspreken. Wat kun je doen met bijvoorbeeld het thema ‘Lente’? Met behulp van diverse materialen zullen de deelnemers geïnspireerd worden om meer met thema’s, spel, dans en kinderyoga te doen. Voorbeeld: Gerdien neemt onder andere een doos met plastic eendjes mee en zal daar omheen de gymdocenten prikkelen om zelf ook meer thematisch hun gymles in te richten.

Bewegen met jonge kinderen met een beperking
Docenten: Remo Mombarg en Simon Leistra. Remo Mombarg is onderzoeker en lector Bewegingsonderwijs en Jeugdsport aan het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool, lectoraat sportwetenschappen. Simon Leistra is docent.

Bij de workshop wordt stilgestaan bij nieuwe manieren om motorische en gedragsmatige vaardigheden te leren. Het gaat hierbij om een uitbreiding van instructie, begeleiding en feedback mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van een instructie met plaatje-praatje-daadje ook eerst een goed gekozen mikpunt neerzetten om kinderen te leren gooien. Op die manier kan een motorisch minder begaafde sporters wellicht wel voldoende leren, omdat er minder belasting is van het werkgeheugen. Voor kinderen met gedragsproblemen is een andere aanpak noodzakelijk. Door het handig inrichten van de ruimte en het stapsgewijs ondersteunen van gewenst gedrag kan het gedragsprobleem omgezet worden in een stappenplan.
Tijdens deze workshop zal er een combinatie van presentaties, ervaren en creëren gebruikt worden. Eerst wordt er met behulp van een korte presentatie stilgestaan bij de wijze waarop motorisch leren in het sportonderwijs op verschillende wijze toegepast kan worden, welke dilemma’s hier een rol spelen en wat onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd. Vervolgens wordt dit idee aan de hand van enkele nieuwe leskaarten en videobeelden verder toegelicht en worden jullie uitgedaagd hierover mee te denken en is er de mogelijkheid om dit zelf te ervaren.

Zelfvertrouwen stimuleren
Docent: Tischa Neve, kinderpsycholoog, opvoedkundige én moeder

Jonge sportende kinderen stimuleren, motiveren, mee laten werken en zelfvertrouwen geven is best een hele klus! Hoe benader je ze positief, geef je effectief complimenten, hoe geef je feedback en stel je grenzen? Hoe help je kinderen tussen de 3-6 jaar groeien en mee te werken en te luisteren? Als trainer kan je een hele belangrijke rol spelen bij het stimuleren van zelfvertrouwen van de kinderen in je gymles Ik laat je graag zien hoe én geef tijdens deze lezing veel praktische tips waar trainers en ouders meteen mee aan de slag kunnen gaan. In deze interactieve deelsessie deelt kinderpsychologe en opvoedkundige Tischa Neve haar ervaring en kennis en geeft zij vele praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Circus met jonge kinderen
Circus is hartstikke leuk om te doen. Het spreekt tot de verbeelding, het stimuleert de creativiteit, de motorische vaardigheden én de samenwerking! Vaak horen we dan het argument: maar we hebben geen circusmaterialen. Daarom bieden wij deze workshop aan. Want je kunt circus doen met de materialen die al op school of in je gymzaal aanwezig zijn! We maken gebruik van springtouwen, hoepels, pittenzakjes en elkaar. Na de workshop ga je naar huis met een rugzak vol ideeën en praktische tips! Laat die kinderen maar komen.

Communiceren met ouders
Docent: Angelien van der Velden, Communicatietrainer en coach bij Confriends Training en Advies.
In deze energieke korte workshop ga je aan de slag met: Hoe kan je samenwerken met de ouder voor een optimaal sportplezier voor het kind? Investeer in je communicatievaardigheden en deel je successen.

Je herkent het vast wel. Sommige ouders lijken helemaal niet betrokken bij het sportplezier van hun kind. Terwijl andere ouders vooral bezig zijn met de sportprestaties van hun kind. Hoe communiceer je als trainer effectief, oplossingsgericht en professioneel met de verschillende ouders? Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in voor deze workshop.

Datum:

29/06/2019 - 29/06/2019

Tijdsstip:
08.45 uur tot 15.15 uur
Plaats:
Ureterp
Locatie:
MFC de Wier, De Telle 21 in Ureterp
Kosten:
€ 85,-
Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via