Instructie Verantwoord Alcohol Schenken

Barvrijwilligers zorgen ervoor dat bezoekers van de kantine of het dorpshuis gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten, maar dat brengt voor hen  een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zoals: Alcoholgebruik door jongeren onder de achttien jaar, alcoholmisbruik, rijden onder invloed. De IVA instructie is verplicht voor barvrijwilligers en verstrekt informatie over: de Drank- & Horecawet, alcohol en alcoholgebruik, verantwoord schenken en de Bob-campagne. Het volgen van deze training levert dan ook een landelijk erkend certificaat op.

Omschrijving
In deze training raak je bekend met wetgeving rondom alcoholverstrekking. Er wordt ook gekeken naar de dagelijkse gang van zaken en de beroepsdilemma’s die daarbij spelen, zoals indirect schenken. En er wordt ingegaan op het omgaan met lastige gasten.

Resultaat
Adequaat kunnen omgaan met probleemgedrag van gasten, kennis van gesprekstechniek ‘NEE verkopen’ en kennis van alcohol. Na afloop ontvang je een certificaat op naam, conform de richtlijnen Drank- & Horecawet.

Voor wie?
Vrijwilligers en bestuurders van (sport)verenigingen die werkzaam zijn in kantines en dorpshuizen, horecamedewerker.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 20,-. Met de inzet van de Voucher van de Vrijwilligersacademie is deze cursus gratis.

Datum:

25/02/2019 - 25/02/2019

Tijdsstip:
19.30 - 21.30 uur
Plaats:
Houtigehage
Locatie:
Houtigehage
Plaatsen:
25
Docent:
Johan de Boer
Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via