Doe mee aan de Bar le Duc actie

Is jouw sportclub de duurzaamste van Nederland?

Doe mee aan de wedstrijd om de meest duurzame sportclub van Nederland te worden. Bar-le-Duc organiseert deze wedstrijd om ‘groene sportclubs’ een podium te bieden. Bar-le-Duc biedt de 15 winnende clubs voor 2019 een zogenoemde ‘plastic recycling service’ aan. Het mineraalwatermerk recycled dan de door de club opgespaarde plastic flessen.

Gerecyclede flessen

Als sportclub ontvang je naast de eretitel, € 1000 waarmee je wordt uitgedaagd om na te denken over innovatieve oplossingen om nog verder te verduurzamen. Bar-le-Duc maakt als enige mineraalwatermerk in Nederland haar flessen van 100% gerecyclede flessen.

Bij de productie wordt dus geen nieuw plastic toegevoegd aan haar flessen. Op weg naar een duurzamere wereld wil het watermerk sportclubs nu dus een handje helpen.

Hergebruik van PET-flesjes

Bar-le-Duc directeur Erald Holtrust: “Wij zoeken continu naar manieren om onze belasting van het milieu te verkleinen. Zo willen wij als merk een bijdrage leveren aan de stap naar een circulaire economie.”

“Via deze campagne willen wij meer kennis opdoen over de manier waarop wij zoveel mogelijk PET-flesjes voor hergebruik uit de markt kunnen halen. Hiervoor werken wij samen met gemeenten en afvalverwerkers.”

“Wij willen dus precies te weten komen wat er nodig is om dat voor elkaar te krijgen en met welke bedrijven wij een ‘gesloten recyclingcircuit’ kunnen opzetten.”

Ophaalservice plastic flessen

Je kunt je tot 15 november aanmelden om mee te dingen naar de titel ‘Meest duurzame sportclub van Nederland’. Voor de inschrijving moet je aangeven:

 op welke manier jullie nu al verduurzamen;
 hoe jullie het prijzengeld van € 1.000 willen gaan inzetten om nog duurzamer te worden en;
 welke duurzame wens jullie over vijf jaar bij je sportclub gerealiseerd zouden willen zien.

Uit alle inschrijvingen selecteert Bar-le-Duc 15 clubs die het bedrijf een jaar lang gaat helpen om een stukje duurzamer te worden. Gedurende heel 2019 haalt het watermerk bij deze clubs de gebruikte plastic flessen op om daar weer nieuwe flessen van te maken.

Vanuit Sport Fryslân helpen we je graag om duurzame stappen te nemen om jouw club duurzamer te maken. Klik hier voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.