Maak kennis met programmamanager Johan Spijksma

Maak kennis met onze nieuwe programmamanager: Johan Spijksma. Een sportieve, 38-jarige Fries die dit jaar een bijzondere twist aan zijn carrière gaf door bij Sport Fryslân aan de slag te gaan. Johan: “Ik zag de vacature voor deze functie voorbijkomen toen ik nog regiomanager was bij ondernemersvereniging VNO-NCW MKB Noord. Ik had het daar enorm naar mijn zin, maar kon deze kans niet laten liggen. Dé kans om mijn ervaring binnen de publiek-private wereld en mijn inzet voor een specifieke doelgroep te combineren met mijn passie voor sport. Die kans is kortgeleden dus werkelijkheid geworden.”

Deze functie past bij me

“Vanuit de functie programmamanager ben ik een verbinder. Dat houdt in dat ik binnen de organisatie werk aan optimale ondersteuning en effectieve samenwerking en buiten de organisatie nieuwe samenwerkingen opbouw. Dat past goed bij me. Ik haal er veel energie uit en hield mij hier in vorige functies ook mee bezig. Tot 2016 werkte ik in de Nederlandse-Duitse zakenwereld vanuit een particuliere vereniging. Voor veel bedrijven, regio’s en ministeries vond ik nieuwe zakenpartners over de grens. En bij VNO-NCW MKB Noord zette ik mij in voor een zo goed mogelijk noordelijk ondernemersklimaat. Onder andere door netwerken en nieuwe initiatieven op te zetten en intervisies en bijeenkomsten te organiseren. Dankzij deze waardevolle ervaringen kan ik niet wachten om mijn bijdrage te leveren aan de doelen van Sport Fryslân.”

Blijven bewegen

“Als geboren en getogen Fries heb ik hart voor onze “mienskip”. Misschien is dit gevoel nog wel sterker geworden doordat ik juist twaalf jaar buiten de regio heb gewoond. Mijn vriendin en ik sporten heel graag en zien door het opgroeien van onze twee jonge kinderen hoe belangrijk het is om elke dag lekker te kunnen bewegen. Iedereen zou die mogelijkheid moeten hebben. Het geeft me dan ook een heel goed gevoel dat ik daar als programmamanager aan bij kan dragen. En dan juist met de focus op de doelgroepen die dat het meest nodig hebben. Het kunnen sporten en bewegen is voor mij een essentieel onderdeel om lekker in je vel te zitten, zowel fysiek als mentaal. Dit is iets wat ik iedereen gun!”

In gesprek

“Ik kom graag met mensen en organisaties in gesprek die al samenwerken met Sport Fryslân of juist benieuwd zijn naar de mogelijkheden. Het lijkt mij leuk om hier eens over te sparren! Ik ben te bereiken via 06 835 96 798 / johan@sportfryslan.nl of via mijn LinkedIn.”

Dit bericht delen via Bericht delen via