Het Sportmoment van 2021!

Sport Fryslân organiseert in samenwerking met de LC, Omrop Fryslân en Provincie Fryslân hét Sportmoment van het jaar 2021. In totaal zijn er door Omrop Fryslân, de LC en Sport Fryslân 14 bijzondere sportmomenten geselecteerd van onze Friese sporters in het afgelopen jaar. Jullie brachten jullie stem uit op de 14 geselecteerde sportmomenten.

De wereldtitel van Suzanne Schulting is hét Friese sportmoment van 2021 geworden. Het publiek en een vakjury hebben het moment gekozen. Schulting won in maart vijf gouden medailles op het WK. De winnaar van het Sportmoment van 2021 werd beslist aan de hand van de stemmen van het publiek en de vakjury. De vakjury bestaat uit de sportredacties van de LC en Omrop Fryslân, Sport Fryslân en voorzitter Wiebe Wieling.

Oeuvreprijs 
Epke Zonderland heeft de Friese oeuvreprijs 2021 gekregen. Zonderland krijgt de prijs voor zijn verdiensten voor de turnsport.

Over Sportmomenten
Sportmomenten is een samenwerking van Provincie Fryslân, Omrop Fryslân, de LC en Sport Fryslân. In sport bestaan er een aantal opvallende momenten, dat kunnen punten, scores, overwinningen of records zijn, maar ook de momenten die je raakten. Deze momenten brengen wij in beeld. Wij zijn trots op onze Friese sporters en hun prestaties.

Dit bericht delen via Bericht delen via