KNZB en Sport Fryslân slaan handen ineen voor zwemsport in Friesland!

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en Sport Fryslân bundelen krachten om de zwemsport in Friesland te versterken. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst, ondertekend op 13 maart 2023, markeert onze gezamenlijke toewijding aan sportontwikkeling en verenigingsondersteuning.

Sport Fryslân neemt een centrale rol in als het ‘loket’ voor de zwemsportverenigingen in de regio. Hierbij wordt het relatiebeheer van alle (19) verenigingen ondergebracht bij Sport Fryslân, met als doel te werken op basis van de één-loket gedachte van Clubondersteuning zoals bedoeld in het hoofdlijnen Sportakkoord II. Deze nauwe samenwerking zal de betrokkenheid en ondersteuning aan de verenigingen aanzienlijk versterken.

Voor de zwemsportclubs betekent deze samenwerking een directe en gestroomlijnde toegang tot expertise, ondersteuning en middelen. Sport Fryslân zal fungeren als hét aanspreekpunt voor vragen, advies en ontwikkeling, waardoor de verenigingen kunnen profiteren van meer gerichte en effectieve ondersteuning.

De samenwerking omvat diverse initiatieven, waaronder ondersteuning bij topteamcompetities, talentontwikkeling en het creëren van aantrekkelijk sportaanbod. Ook worden gezamenlijke berichtgeving en evenementen georganiseerd om de band tussen KNZB en Sport Fryslân te versterken.

“Dit partnerschap zal de lokale zwemsport een boost geven en nieuwe kansen bieden voor talentontwikkeling en sportbevordering in Friesland,” aldus Anne Jochum de Vries, directeur-bestuurder van Sport Fryslân. “Samen gaan we vernieuwende programma’s en ondersteuning aan verenigingen en gemeenschappen bieden.”

Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de gezamenlijke inzet om de zwemsport in Friesland te laten floreren. Beide organisaties kijken uit naar een succesvolle samenwerking en verdere versterking van de zwemsport in de regio.

Dit bericht delen via Bericht delen via