Lancering “blij van sport” app in Leeuwarden

Vandaag, op 23 januari 2023, is de “blij van sport app” gelanceerd in Leeuwarden. Een heugelijk moment waarop gedeputeerde Friso Douwstra en directeur/bestuurder van Sport Fryslân Anne Jochum de Vries, geheel in stijl op schaatsen, de app overhandigden aan wethouder Gijs Jacobse en directeur/bestuurder van bv SPORT Johan van der Kooi. Dat betekent een nieuwe manier van sportstimulering in gemeente Leeuwarden. Heel Leeuwarden in beweging!

 

Met de “blij van sport app” kunnen sportaanbieders hun aanbod kenbaar maken en kunnen inwoners passend aanbod in de gemeente Leeuwarden vinden. Inwoners krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden voor activiteiten, wat bijdraagt aan sportstimulering in de gemeente. De app is verbonden aan het provinciale YnBeweging-platform. Dit zorgt ervoor dat inwoners ook het aanbod in de andere gemeentes kunnen bekijken en ook daaraan deel kunnen nemen. Een prachtige nieuwe manier om steeds meer inwoners van Fryslân Yn Beweging te brengen én te houden.

 

“Op dit moment zitten er nog heel veel Friezen thuis die niet weten hoe ze in beweging kunnen komen. Ik hoop daarom oprecht dat deze app daarin het verschil kan maken” aldus Anne Jochum de Vries. Ook de provincie vindt het belangrijk om gezond bezig zijn aan te jagen. “De provincie heeft dit jaar als doel om het geluk op één te zetten en wij denken echt dat gezondheid daarbij hoort en dat is niet alleen fysiek, maar ook mentaal” aldus Friso Douwstra.

 

Op dit moment zijn er al 100 aanbieders op de “blij van sport app” met 200 activiteiten, maar de komende maanden gaat dit nog veel verder uitgebreid worden. Zo kunnen alle inwoners van Leeuwarden binnenkort goed zien wat er allemaal te doen is.

 

Meer informatie over Yn Beweging: brochure / ynbeweging.frl
Meer informatie over BV Sport: bvsport.nl
Contactpersoon Sport Fryslân: Miranda Veenstra, miranda@sportfryslan.nl, 06 1227 430

 

Dit bericht delen via Bericht delen via