Leerlingen OBS De Blinker uit Bolsward maken kennis met handicap en sport

Leerlingen van groep 7/8 doen op donderdag 21 september a.s. mee aan een clinic (S)Cool on Wheels. Docent Martin Bergsma van Sport Fryslân vertelt in de klas hoe hij in een (sport)rolstoel terechtkwam en wat zijn ambities zijn. Daarnaast ervaren de leerlingen zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten: zij leren omgaan met de rolstoel en gaan basketballen.

Over de clinic (S)Cool on Wheels
Wat is een handicap? Ben je anders met een handicap? Leef je een ander leven? Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de gehandicaptensport. Door de clinic krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap.

Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. Deze clinic wordt gefinancierd door Stichting Het Weeshuis Bolsward en gecoördineerd door Sport Fryslân.

Benieuwd hoe leerlingen kennismaken met gehandicaptensport?
Neem een kijkje bij de clinic (S)Cool on Wheels. De theorie- en praktijkles vinden plaats op donderdag 21 september a.s. bij OBS De Blinker (groep 7/8). De theorie vindt plaats van 09.00 uur – 10.00 uur en de praktijk is van 10.15 uur – 11.45 uur.

Meer weten?
Neem contact met ons op.

 

 

Dit bericht delen via Bericht delen via