Basisschool De Paadwizer uit Parrega doet mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden'

Leerlingen basisschool De Paadwizer uit Parrega ontmoeten Paralympisch zwemkampioene Liesette Bruinsma

Basisschool De Paadwizer uit Parrega doet op dinsdag 17 april mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Paralympisch zwemkampioene Liesette Bruinsma vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Liesette vertelt maandag haar bijzondere verhaal. Ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud. Meer weten over het project? Klik hier.