Basisscholen uit Boelenslaan en Appelscha deden mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden'

Groep 5 t/m 8 van OBS de Waldiik uit Boelenslaan en groep 6 t/m 8 van OBS De Riemsloot uit Appelscha deden afgelopen week mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Paralympisch CP-voetballer Stefan Boersma kwam in actie in Boelenslaan en Paralympisch zwemmer Olivier van de Voort bezocht de school in Appelscha. Ze vertelden beide in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervoeren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden zijn dit schooljaar weer veel in actie geweest om hun verhalen te vertellen op vele basisscholen in Friesland. Hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen.

Stefan en Olivier vertelden afgelopen week hun bijzondere verhalen. De leerlingen én leerkrachten waren diep onder de indruk. Ze kregen vragen als: ‘Hoe werkt fantoompijn?’ Olivier liet zijn Paralympische medaille zien wat de leerlingen heel gaaf vonden. Aan het einde van de Meet & Greet liet hij een gemotiveerde klas met een positieve mindset achter. Stefan kreeg de vraag of zijn handicap pijn deed. ‘Dat is gelukkig niet het geval, wel kan ik iets minder goed functioneren met de rechterkant van mijn lichaam.’

De ‘Meet & Greet met een Parasportheld’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud.