Meet & Greet met paralympisch wielrenner Tristan Bangma op Friese basisscholen!

Op vrijdag 16 juni a.s. deden drie basisscholen in Friesland mee aan het project ‘Meet en Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân.  Paralympisch wielrenner Tristan Bangma bezocht basisscholen Thrimwalda in Gytsjerk, De Meiboom in Warns en De Burcht in Heerenveen. Tristan vertelde in de klas hoe het is om te sporten met een visuele handicap. Daarna ervoeren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben de afgelopen maanden hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Tristan vertelde zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervoeren hoe het zou zijn als zijzelf een visuele handicap zouden hebben.

Het beste idee van Friesland
Meet & Greet is één van de ingezonden ideeën voor ‘de beste ideeën van Friesland’. Een idee van de Friesland Zorgverzekering met als doel goede ideeën op het gebied van gezondheid, preventie, cultuur, samenleving of het verbeteren van de kwaliteit van leven écht uit te voeren. Dit project wordt gefinancierd door Friesland Zorgverzekeraar en gecoördineerd door Sport Fryslân. Het bezoek van Tristan is  de laatste meet & greet in deze succesvolle reeks.

We wensen alle basisschoolkinderen heel veel plezier!

Dit bericht delen via Bericht delen via