700 kinderen speciaal- en regulier onderwijs sportten samen

Op donderdag 18 oktober organiseerde Sport Fryslân in samenwerking met BV Sport, gemeente Súdwest-Fryslân en Sportbedrijf Drachten een sportfestijn. Tijdens deze dag ervoeren  700 leerlingen van het speciaal- en reguliere onderwijs in Drachten, Sneek en Leeuwarden dat samen sporten leuk is.

Kinderen met een handicap maakten tijdens het festijn kennis met aangepast sportaanbod bij hun in de buurt. Dat is hard nodig, want uit onderzoek van Sport Fryslân blijkt dat slechts 25 procent van de leerlingen van het speciaal onderwijs in Friesland sport. Sport Fryslân wil het sporten en bewegen stimuleren door deze leerlingen op het Mega Sportfestijn kennis te laten maken met verschillende sporten. Dit moet voor de kinderen een stimulans zijn om in hun vrije tijd ook te gaan sporten bij een sportvereniging. In totaal zijn er 400 aangepaste sportmogelijkheden in de provincie.

De kinderen konden o.a. dansen, voetballen, boksen, korfballen, judoën, bowlen. Na het sportfestijn kunnen de kinderen drie keer gratis sporten bij een sportaanbieder bij hun in de buurt.

Foto’s
Bekijk de foto’s uit Leeuwarden
Bekijk de foto’s uit Drachten
Bekijk de foto’s uit Sneek (voor download, gebruik wachtwoord sport)

Bekijk ook alle foto’s op onze Facebookpagina.

Samenwerking 
Het Mega Sportfestijn werd georganiseerd door Sport Fryslân en mede mogelijk gemaakt door gemeente Súdwest-Fryslân, BV Sport, Sportbedrijf Drachten, Cornelia Stichting, Foppe Fonds, Sport Fryslân, Special Sporters Fonds, Fonds gehandicaptensport, Handicap NL (stichting meedoen mogelijk maken), Dirk Kuijt Foundation, Old burger weeshuis Sneek, Old burger weeshuis Leeuwarden, gemeente De Fryske Marren, gemeente Achtkarspelen, gemeente Opsterland, gemeente Waadhoeke, gemeente Tytsjerksteradiel en Stichting Beatrixoord.