“Mijn doel was helder: ik wil de beste zijn - Olivier van de Voort”

Bij zijn debuut op de Paralympische spelen hield Olivier van de Voort zijn hoofd koel in het zwemstadion in Rio de Janeiro. Dit pakte goed uit, hij behaalde zilver op de 100 meter rugslag in een tijd van 58.10 seconden. En belangrijker nog: hij versloeg zijn grootste concurrent André Brasil.

Dit jaar heeft hij 3x zilver gehaald op de studenten kampioenschappen in Nederland en 4x goud in Trier op de Duitse regio kampioenschappen, deze beide wedstrijden waren tussen de valide.

"Mijn doel was helder. In Rio wilde ik als eerste zwemmer onder de 59 seconden duiken op de 100 meter rugslag. Dat is gelukt. Alleen jammer dat Maksym Krypak uit Oekraïne nog niet iets sneller was."

Olivier van de Voort

zwemmer

Olivier verloor op elfjarige leeftijd zijn onderbeen toen hij werd meegesleurd door zijn paard. Ruim acht jaar later is hij echter sterker dan ooit met wereldrecords op de 100 én 200 meter rugslag. Zijn leven lijkt op dat van een goed jongensboek. Voor schrijfster Corien Oranje reden om Olivier’s levensverhaal op te tekenen in het boek Kampioen.