“Mijn doel was helder: ik wil de beste zijn - Olivier van de Voort”

Bij zijn debuut op de Paralympische spelen hield Olivier van de Voort zijn hoofd koel in het zwemstadion in Rio de Janeiro. Dit pakte goed uit, hij behaalde zilver op de 100 meter rugslag in een tijd van 58.10 seconden. En belangrijker nog: hij versloeg zijn grootste concurrent André Brasil.

"Mijn doel was helder. In Rio wilde ik als eerste zwemmer onder de 59 seconden duiken op de 100 meter rugslag. Dat is gelukt. Alleen jammer dat Maksym Krypak uit Oekraïne nog niet iets sneller was."

Olivier van de Voort

zwemmer

Olivier verloor op elfjarige leeftijd zijn onderbeen toen hij werd meegesleurd door zijn paard. Ruim acht jaar later is hij echter sterker dan ooit met wereldrecords op de 100 én 200 meter rugslag. Zijn leven lijkt op dat van een goed jongensboek. Voor schrijfster Corien Oranje reden om Olivier’s levensverhaal op te tekenen in het boek Kampioen.

Met een nieuw wereldrecord op de klokken heeft Olivier in 2017 in stijl afscheid genomen van de topsport. Hij is begonnen aan zijn HBO-studie food and innovatie. Wanneer mogelijk komt hij nog graag zijn verhaal vertellen bij jullie op school.